چگونه خوردن آرام غذا میتواند به کاهش اضطراب و استرس کمک کند؟
تحقیقات نشان میدهد که بین سرعت مصرف غذا و وضعیت روانی ارتباطی وجود دارد که بر عملکرد روده و مغز تأثیر میگذارد. به طوری که خوردن سریع غذا میتواند فرآیند هضم طبیعی را تحت تأثیر قرار...
دکتر مارینا دیجیکا، متخصص مغز و اعصاب، در خصوص تأثیر آهسته غذا خوردن بر کاهش اضطراب و استرس توضیح داد که سرعت بالای زندگی موجب روی آوردن افراد به فست فود و تنقلات میشود که این امر میتواند سطح اضطراب و استرس را افزایش دهد. وی بیان کرد که بین سرعت غذا خوردن و وضعیت روانی ارتباطی با محور روده-مغز وجود دارد. روده که حاوی میلیونها سلول عصبی است، اغلب به عنوان “مغز دوم” شناخته میشود.
دیجیکا خاطرنشان کرد که وقتی غذا به سرعت خورده میشود، هضم طبیعی مختل میشود و سیگنالهای نامنظمی به مغز ارسال میشود که احساس استرس را افزایش میدهد. وی افزود که هضم غذا از دهان آغاز میشود و جویدن کامل، سیستم گوارش را آماده میکند و سیگنالهایی به مغز میفرستد که غذا در حال آمدن است. بلعیدن غذا در تکههای بزرگ و خوردن سریع، سیستم گوارش را آماده نمیکند و احساس سیری که معمولاً ۱۰ تا ۲۰ دقیقه به تأخیر میافتد، فریب میدهد. این موضوع میتواند منجر به مصرف مقادیر زیاد غذا و احساس سنگینی و نفخ شود که بدن ممکن است آن را به عنوان استرس تعبیر کند.
دیجیکا همچنین به افزایش شدید قند خون، به ویژه در مورد کربوهیدراتها، اشاره کرد که میتواند منجر به نوسانات گلوکز و تحریکپذیری، عصبی بودن و حملات پانیک شود. وی تأکید کرد که غذا خوردن آرام و آگاهانه به مواردی چون فعالسازی سیستم عصبی پاراسمپاتیک، کاهش سطح هورمون استرس کورتیزول و افزایش هوشیاری ذهنی کمک میکند.
این متخصص چهار مرحله ساده برای یادگیری آرام غذا خوردن پیشنهاد کرد: ۱. قبل از شروع غذا خوردن، نفس عمیق بکشید. ۲. دستگاههای الکترونیکی را کنار بگذارید و فقط بر روی غذای خود تمرکز کنید. ۳. هر لقمه را حداقل ۲۰ تا ۳۰ بار بجوید. ۴. بعد از هر لقمه، قاشق و چنگال خود را زمین بگذارید تا سرعت خوردن خود را کاهش دهید.
دیجیکا در پایان گفت که تبدیل غذا خوردن از یک ضرورت صرف به یک عمل ساده روزانه برای آرامش میتواند ناهار را به بهشتی از آرامش و آسودگی تبدیل کند و به طور قابل توجهی هضم را بهبود بخشد و اضطراب را در عرض ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز کاهش دهد.
بدون نظر! اولین نفر باشید