برداشت گوجه فرنگی در بوشهر آغاز شد؛ تأمین نیاز بازار داخلی در فصل سرد
برداشت گوجهفرنگی پاییزه و خارج از فصل از مزارع استان بوشهر در منطقه تنگ ارم و بوشکان شهرستان دشتستان آغاز شده است. این اقدام نقشی مؤثر در تأمین بازار داخلی و تنظیم قیمت این محصول دارد. کبری توکلی،...
برداشت گوجهفرنگی پاییزه و خارج از فصل از مزارع استان بوشهر در منطقه تنگ ارم و بوشکان شهرستان دشتستان آغاز شده است. این اقدام نقشی مؤثر در تأمین بازار داخلی و تنظیم قیمت این محصول دارد. کبری توکلی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیشبینی میشود از سطح یکهزار هکتار گوجهفرنگی پاییزه در دشتستان، بیش از ۵۲ هزار تن محصول تولید و به بازار عرضه شود.
وی همچنین بیان کرد که مجموع سطح زیر کشت گوجهفرنگی در استان بوشهر ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار است و با اجرای الگوی کشت و برگزاری جلسات توجیهی و آموزشی، این سطح به دست آمده است. توکلی افزود: سطح زیر کشت گوجهفرنگی در سال گذشته ۱۱ هزار و ۴۰۰ هکتار بود که امسال یکهزار و ۲۰۰ هکتار کاهش یافته و پیشبینی میشود بیش از ۵۶۰ هزار تن محصول از کل این مزارع برداشت شود.
معاون تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی بوشهر ادامه داد: گوجهفرنگی فضای باز استان به صورت خارج از فصل تولید میشود و در کشت پاییزه با یکهزار هکتار، ۵۲ هزار تن، در کشت زمستانه از ۹ هزار هکتار ۴۹۵ هزار تن و از ۲۰۰ هکتار کشت بهاره، ۱۰ هزار تن برداشت خواهد شد که در مجموع حدود ۵۶۰ هزار تن محصول پیشبینی میشود.
توکلی همچنین به ارقام کشت شده در استان بوشهر اشاره کرد و گفت: مهمترین ارقام شامل برنتا، کارون، متین، ۸۳۲۰، بریویو، باسیمو و بدرو است و ۱۰۰ درصد مزارع از طریق کشت نشایی و با روشهای نوین آبیاری (آبیاری تیپ) آبیاری میشوند. وی افزود: پیشبینی میشود از مجموع ۵۶۰ هزار تن محصول تولیدی، ۲۶۰ هزار تن به صورت تازهخوری، ۱۲۰ هزار تن برای مصارف صنایع تبدیلی و تولید رب گوجهفرنگی و فرآوردههای جانبی استفاده شود و انتظار میرود بیش از ۲۰۰ هزار تن محصول نیز به کشورهای همسایه و مقاصد داخلی و خارجی دیگر برای ارزآوری صادر شود.
بدون نظر! اولین نفر باشید